FootPass beloont JEUGD FC Juventus Schoonaarde met sterrenlabel.

Juventus behaalde een uitzonderlijk succes bij een audit door het externe bedrijf Foot Pass. In wat omschreven kan worden als de ‘Michelin’-gids van het voetbal, behoort de club met 1 kwaliteitsster op regionaal niveau top de absolute top. Als regionale club is dit iets uniek in de regio. Deze ster is de bevestiging van onze degelijke jeugdopleiding en tevens een stimulans voor onze enthousiaste jeugdmedewerkers om op de ingeslagen weg verder te gaan.

FootPass, de internationale kwaliteitsmaatstaf

FootPass, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, is een bedrijf dat op een wetenschappelijk onderbouwde manier jeugdvoetbalclubs doorlicht op sportief en extra-sportief vlak. Dit auditbureau werkt naast de KBVB ook samen de Duitse, Finse, Oostenrijkse en Engelse voetbalbonden om de kwaliteit van jeugdopleidingen te verbeteren. Op basis van deze audits krijgen clubs verbetervoorstellen en worden kwalitatief hoogstaande jeugdopleidingen beloond met kwaliteitssterren. We kunnen deze kwaliteitslabels het best omschrijven als de Michelin-gids van het voetbal.

Een uniek resultaat

Juventus kreeg een ster op het rapport. Het hoogst haalbare resultaat voor een regionale club.  Dit is een bewijs dat we met onze jeugdwerking over de hele lijn goed werk leveren. Deze audit gaat immers verder dan het louter sportieve. Naast de voetbalopleiding wordt ook rekening gehouden met organisatie, communicatie, medische begeleiding, accommodatie en extra-sportieve activiteiten. Ook SK Berlare, waarmee we een samenwerkingsverband hebben, behoort met 2 sterren tot de top op provinciaal niveau.

2010-2011, een seizoen om niet te vergeten

Ons eerste elftal kroonde zich dit voetbalseizoen tot ‘ploeg van ‘t stad Dendermonde’ en speelde zelfs de eindronde voor promotie naar 1ste provinciale.  De promotie kwam er niet, maar daarom niet getreurd.
Als kers op de taart werd onze jeugdwerking immers beloond met een kwaliteitsster. In de regio Dendermonde zijn we de enige regionale jeugdwerking die beloond werd met een ster.

Juventus, een hart voor de jeugd

De clubnaam ‘Juventus’ (Italiaans voor jeugd) benadrukt het belang van de jeugd binnen onze club. Dit sterrenlabel toont aan dat we deze clubnaam meer dan waard zijn. FC Juventus Schoonaarde wil elk kind (zowel jongens als meisjes) de kans geven om op een plezierige en pedagogisch verantwoorde manier kennis te maken met de voetbalsport, ongeacht zijn of haar kwaliteiten. Juventus wenst garant te staan voor plezier op en naast het veld. FootPass adviseert ons om ons te concentreren op het uitbreiden van ons ledenaantal.  Iedereen is welkom op onze club, ook beginnende voetballertjes.

 

Voor meer informatie over het spelen bij de jeugd van FC Juventus Schoonaarde, kan U terecht op de website www.fcjschoonaarde.be of bij de jeugdverantwoordelijken via het mailadres jeugd_fcjschoonaarde@hotmail.com