Een voorbeschouwing met de trainer

Naar jaarlijkse gewoonte enkele vraagjes voor het komende seizoen.

Een eerste vaststelling : het oefenprogramma oogt lichter dan vorige jaren , met alleszins minder oefenmatchen. Zijn de spelers hiermee fysiek klaar voor de start ?

"In vergelijking met vorig seizoen is er 1 oefenmatch en 2 trainingen minder voorzien. Hier hebben we geopteerd voor een langere duur (gem. 2 u) van de trainingen zodat de jongens kunnen genieten van een dagje meer vrij in de week(end). Fysiek gezien zullen ze zeker klaar zijn als ze doen wat er van hun gevraagd wordt."

Er is heel wat beweging geweest op de transfermarkt. Veel inkomende en weinig uitgaande transfers. Tevreden met de keuze van de scoutingscel. Ik veronderstel dat u wel uw wensen kenbaar had gemaakt ?

"Vooral in de voorste linie had ik aangedrongen op versterking. Zeker geen verwijt naar de spitsen van vorig jaar, zij werkten een heel jaar lang keihard in dienst van de ploeg zodat zij  frisheid ontbraken bij de afwerking. Voor de rest hebben we geprobeerd onze kern te verbreden met jonge, kwaliteitsvolle spelers."

De kern is (fors) uitgebreid , wat al een pluspunt is tegenover verleden jaar toen de spoeling erg dun was bij de beloften.Dit kan enkel het niveau ten goede komen of niet?

"Ruime kern wil zeggen concurrentie, er is op elke positie dubbele bezetting wat inderdaad zou moeten zorgen voor een kwaliteitsinjectie."

Ook vele jonge spelers bijgekomen dit jaar. Een wissel op de toekomst?

"Vorig seizoen hebben er al een paar jonge spelers de neus aan het venster gestoken, hopelijk kunnen we die lijn dit jaar doortrekken. Het is altijd leuk als er jonge spelers zich kunnen manifesteren in een eerste elftal."

De “typeploeg “ heeft nog maar weinig matchen te samen gespeeld en er resten nog maar weinig oefenmatchen. Dreigt Juventus weer de start te missen?

""Typeploeg" is relatief, voorbereiding is uitproberen, bepaalde spelers op verschillende posities durven uitspelen en daarna evalueren. Of Juve de start zal missen weet ik niet , ik hoop zeker en vast van niet. Direct mee zijn is de boodschap.."

De start van de competitie oogt (in theorie) niet al te zwaar. Toch is de eerste match tegen een stijger en ,dat weten we van vorig seizoen, is altijd gevaarlijk omdat die op het elan van vorig seizoen verder gaan?

"Wat is "niet zwaar" , iedere ploeg is scherp in ' t begin van het seizoen. De kunst is die scherpte gans het seizoen te behouden. Vele ploegen starten heel sterk en zijn in oktober of november al uitgeblust. Iedere week er staan als ploeg dat is wat ik verwacht van mijn ploeg en dan volgen de punten automatisch."

Sommige aanwinsten hebben al laten zien wat ze in hun mars hebben. Er zitten er een paar bij waar je het etiket “versterking” kan op plakken

" Zonder namen te noemen heeft iedereen al gezien dat er bij de nieuwe spelers jongens bijzitten die over heel veel potentieel beschikken. Ze moeten uiteraard ook over de echte "Juve" mentaliteit beschikken om een plaats op te eisen in het eerste elftal"

Wat me wel opvalt is het gebrek aan lengte centraal achterin en verleden jaar was dat een zwak punt op stilstaande fases. Wordt daar nog aan gewerkt?

" We hebben daar al heel veel over van gedachten gewisseld en iedereen heeft zijn eigen strategie daarover. Ik denk vooral dat het een mentale kwestie is.
We mogen niet gaan beven als de tegenstrever een hoekschop krijgt. Iedereen moet gewoon zijn opdracht naar behoren uitvoeren en de focus behouden.
Hier wordt zeker nog op getraind in de laatste rechte lijn naar de kompetitie toe ."

U krijgt dit seizoen een nieuwe assistent naast u op de bank.Ik wil geen afbreuk doen aan de voorganger maar ik denk dat dit toch een extra aanwinst is?

" Joeri is een zeer sociaal iemand met natuurlijke leiderschapskwaliteiten. Hij heeft ook al ervaring als T1 wat natuurlijk een geweldige bonus is voor de rest van de staf en de spelersgroep. Hij is heel duidelijk naar de groep toe, kent de club al tamelijk goed en past zich zeer snel aan. Ikzelf ken Joeri al 20 jaar en we hebben ongeveer dezelfde voetbalvisie.
Jurgen heeft hier 2 jaar prima werk geleverd, enkel op het einde van vorig seizoen was zijn motivatie een beetje verdwenen. We wensen Jurgen heel veel succes in zijn verdere trainerscarrière. "

Ondanks het warme weer ligt het terrein er behoorlijk goed bij. Met de gekende beperkingen (een tekort aan terreinen) zal het veld het weer zwaar te verduren krijgen.En dat speelt toch in ons nadeel?

"Het terrein ligt momenteel heel goed en dat gaan we proberen zo lang mogelijk te behouden. Het is in ons eigen voordeel als voetballende ploeg.

De C reeks wordt algemeen aanzien als de sterkste uit 2 de prov .De linkerkant  zou dus een (goed) objectief kunnen zijn ?

"Inderdaad, dat is onze eerste betrachting, al wat beter is, is natuurlijk mooi meegenomen."

In tegenstelling tot verleden zitten er dit jaar 3 dalers uit de eerste provinciale  in onze reeks ? En dan nog uit onze contreien. Is het “Waasland” op de retour?

"Het "Waasland" is in mijn ogen een meer evenwichtige reeks waarbij de top breder is dan in de andere reeksen"

Welke ploegen zie jij een vooraanstaande rol spelen. Maw wie dingt mee naar de titel?

"Hogerop Kalken, zonder twijfel"

Nog een laatste ei dat u kwijt wilt?

" In mijn 10e seizoen (2 jaar speler, 8 jaar coach) als lid van de club zou ik graag eens schitteren. Ik hoop dat de groep beseft dat ze elke week opnieuw het volle pond zullen moeten geven om dit te realiseren. Dit is een groep met heel veel kwaliteit, koppel dit aan de echte "JUVE" spirit en je weet maar nooit waar we kunnen eindigen..........veel succes Juve boys."

Bedankt Tom.
Veel succes in het nieuwe seizoen.
© FC JUVENTUS SCHOONAARDE 2015

Laatst bijgewerkt Januari 29, 2016