SAMENWERKINGSAKKOORD

FC Juventus Schoonaarde Ė SK Berlare

 

 

Voorgeschiedenis

FC Juventus Schoonaarde werd opgericht in 1966 en speelde toen bij de federatie KKSFB ( Koninklijke Katholieke Sport Federatie van BelgiŽ ). Toen brachten we naast een 1ste elftal en een reservenploeg ook een jeugdteam in competitie ( toen van 12 tot 16 jaar ). In 1974 stapte Juventus over naar de KBVB ( Koninklijke Belgische Voetbal Bond ) en werden er verschillende jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieŽn ingeschreven.

In het verleden had Juventus tijdelijke samenwerkingsakkoorden voor de jeugd met KAV Dendermonde, Gijzegem, SK Oudegem, Sparta Appels en Jong Lede. Toen was de drijfveer voor deze samenwerkingen het oplossen van een tijdelijk spelerstekort in een bepaalde leeftijdscategorie.

Vanaf 2007 werken met samen met SK Berlare.

Algemene Doelstellingen

Wat is de bedoeling van een samenwerking tussen clubs binnen de KBVB?

  1. Zorgen dat iedereen die wil voetballen ook de kans krijgt om te voetballen
  2. Als ploegen op een bepaald ogenblik te weinig spelers hebben kunnen er tijdelijk spelers uitgewisseld worden zodat er geen forfaits moeten gegeven worden
  3. Als een club te weinig spelers heeft om een ploeg op te starten kan hen een plaats bij een andere club aangeboden worden en toch kan hij lid blijven bij zijn huidige club als hij dat wilt.
  4. Als een club te weinig terreinen heeft om alle teams te laten trainen kan er overlegd worden om een terrein van een andere club te gebruiken
  5. Als een club te weinig terreinen heeft om alle wedstrijden te plannen kan er overlegd worden om een terrein van een andere club te gebruiken
  6. Sommige kosten kunnen door clubs gemeenschappelijk gedragen worden
  7. Sportieve kennis kan doorgegeven worden
  8. Extra-sportieve kennis kan doorgegeven worden
  9. Meer overleg tussen burenclubs over spelers: Geen spelers bij elkaar weghalen zonder voorafgaandelijk overleg.
  10. Spelers die uitblinken bij gewestelijke ploeg kunnen eens een wedstrijd spelen op provinciaal niveau zonder hun eigen club te verlaten. Nadien kan na overleg beslist worden wat hij gaat doen en heeft hij al ondervonden of het niveau hem schikt.

 

Wat betekent dit concreet voor onze leden ?

-         De spelers blijven steeds lid van FC Juventus Schoonaarde !

-         Spelers kunnen makkelijker de stap zetten naar provinciaal voetbal. Men kan provinciaal voetbal proberen, maar lid blijven de Juventus familie

De samenwerkingsvisie van Juventus

 

Voornamelijk volgende 3 voordelen hebben Juventus aangezet om dit samenwerkingsakkoord aan te gaan en verder te optimaliseren:

 

-         We bieden onze spelers de opportuniteit om hun eigen voetbaltop te bereiken door op een aangepast niveau te spelen/trainen

 

Betere spelers proeven van een hoger niveau door mee te spelen met de provinciale teams van SK Berlare. De overige spelers kunnen op hun eigen niveau meespelen met onze gewestelijke teams. Op die manier zorgen we ervoor dat elke jeugdspeler zijn eigen voetbaltop kan bereiken.

 

-         We garanderen de continuÔteit van de club.

Door dit sportieve aanbod, vermijden we dat spelers elders willen gaan voetballen omdat we niet op het voor hun gewenste niveau (gewestelijk of provinciaal) kunnen spelen. We bieden bovendien aan elke speler de mogelijkheid om bij ťťn van de clubs op termijn door te groeien tot het eerste elftal naargelang het niveau dat hij aankan (Schoonaarde : 2e provinciale , Berlare : 4e nationale)

-         Voldoende speelgelegenheid bieden aan elke speler binnen de leeftijdscategorie waartoe hij behoort

We bieden onze leden voldoende speelgelegenheid aan. In de loop van het seizoen doen zich dikwijls problemen voor bij het samenstellen van ploegen zoals in periodes van vakantie, sneeuwklassen, jeugdkampen, ziektes, blessures, Ö . Het samenwerkingsakkoord biedt clubs de mogelijkheid om bij een tekort aan spelers in een bepaalde ploeg probleemloos spelers uit te wisselen. 

 

Terug naar de homepagina van FC JUVENTUS
Terug naar de jeugdpagina van FC JUVENTUS